miercuri, 7 decembrie 2011

Putem să ne producem vise frumoase?



Visele noastre pot fi strâns legate de dispoziţia de dinaintea adormirii, şi care determină astfel apariţia unui conţinut plăcut sau neplăcut al visului. Visele însă pot fi stimulate, degajând în atmosfera dormitorului diferite parfumuri, uleiuri volatile, prin ingerare de plante, anumite sunete liniştitoare, melodioase, chiar muzică clasică. Un anumit parfum poate genera un anumit gen de vise datorită principiului rezonanţei despre care s-a amintit mai sus. De pildă, parfumul de mosc, uleiul volatil de trandafir, de flori de câmp sau tămâia degajate în atmosferă cu ajutorul unei lămpi de aromoterapie pot genera vise plăcute. În caz de insomnie se poate consuma un extract de macerat din sunătoare combinat cu trei linguri de tinctură de lavandă, trei linguri de tinctură de sulfină şi trei linguri de tinctură de talpa gâştii.
În cazul unor coşmaruri repetate se poate consuma o ligură rasă de pulbere de sunătoare. Planta se ţine sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă şi 30 minute nu se mănâncă. În camera aerisită, cu aşternuturi proaspete, parfumurile de levănţică, sânziene, iasomie, lămâiţă, busuioc etc., însoţite de o lumânare (aprinsă pe un suport special pentru a înlatura eventualele pericole), atrag rezonanţa cu lumile astrale, mai ales dacă există în cameră şi sunete care pot genera imagini arhetipale, precum un CD cu sunete din natură, sunetul ploii, o muzică clasică plăcută, care să inducă starea de candoare, sunete care ne pot transpune într-un trecut îndepărtat al copilăriei, al vieţilor anterioare sau într-un prezent paradisiac în care spiritul colindă liber.
Culorile, de asemenea, influenţează starea celor ce vin în contact cu acestea. Ele sunt asimilate în propria aură mai ales în timpul relaxării, influenţând astfel starea de spirit. Se pot folosi becuri colorate care să ilumineze discret camera. Se pot utiliza toate culorile curcubeului, dar acestea să fie cât mai armonioase, clare, vii, purpurii chiar. Acestea nu trebuie să fie şterse, pale sau murdare. În direcţia aceasta, se recomandă un ghid de cromoterapie, pentru că s-ar putea să existe unele boli care să nu fie compatibile cu culoarea roşie, de exemplu. Aceste culori armonioase atrag după sine energii armonioase.
Acaparând în aură aceste energii, respirând totodată parfumuri florale naturale ce alungă energiile malefice, intrăm într-o dimensiune a viselor ce corespunde acelor energii sau culori. De notat, culoarea, aroma, muzica, reprezintă anumite tipuri de energie, de vibraţie, de rezonanţă. Acestea tind să relaxeze, să liniştească fiinţa, atragând energii benefice, revitalizante. Coşmarurile şi visele urâte vin din infernul propriei conştiinţe, generate de energii grosiere.
De asemenea, importante sunt şi poziţiile în care ne culcăm. Tradiţiile străvechi spun că cel mai bine este să se doarmă cu capul către nord sau răsărit.
Pentru regenerarea fizico-psihică este bine să dormim cu capul orientat către sud sau sud-est, culcaţi pe partea dreaptă şi atunci pe partea stângă se va activa energia lunară de tip Yin, pe un fond de culori galben, portocaliu sau albastru. Pentru profunzimea viselor, este bine să dormim cu capul orientat către nord- nord-est, pe partea stângă a corpului. Astfel se vor activa energiile solare de control. Este bine să folosim culorile verde, albastru indigo. Pentru controlul asupra viselor e indicat să se doarmă pe spate cu capul orientat spre răsărit, folosind un fundal de culori violet sau indigo sau alb strălucitor. Pentru o transformare spirituală, schimbări majore, interioare, se va dormi cu capul spre apus (vestul geografic), aceasta fiind direcţia în care popoarele străvechi îşi înmormântau morţii, urmând soarele pe lumea cealaltă. Este bine, de asemenea, să se doarmă pe spate, culoarea potrivită fiind albul pur. Somnul pe spate produce o echilibrare a energiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu